Aplicații utile pentru posesorii de vehicule recreaționale

În era digitală, rulotiștii și iubitorii de călătorii cu vehicule recreaționale au la dispoziție o gamă variată de aplicații mobile și resurse online pentru a le face planificarea dar și călătoria in sine mai ușoară. 

Haideți să descoperim care sunt printre cele mai apreciate astfel de resurse.

Internaționale

Park4night – disponibilă atât in varianta web cât și ca aplicație pentru Apple și android aceasta aplicație oferă o multitudine de locuri de parcare, atât Off cât și on camping, stații de benzina, servicii. Este o aplicație de tip crowdsourcing și fiecare utilizator poate introduce noi locuri dar și lăsa feedback celor deja existente. Varianta pro pune la dispoziție un număr mai mare de locuri pe hartă dar și alte opțiuni extra. Cea gratuită este însă foarte folositoare. Per total o aplicație foarte folositoare și ușor de utilizat.

 

Waze – o aplicație de GPS bazată pe aportul comunității, este a doua cea mai utilizată aplicație de acest gen. Poți raporta probleme in trafic, întârzieri, filtre de poliție etc. Va alege pentru tine rutele cele mai puțin aglomerate în funcție de datele introduse de utilizatori.

CamperContact – una dintre cele mai mari baze de date cu locuri de campare variate, conține cca 25.000 de opriri in 50+ țări. În prezent are un sfert de milion de utilizatori ce contribuie la recenziile locurilor, în așa fel încât misiunea ta de a găsi un loc de parcare/campare sa fie cât mai ușoară.

Wild Camping POI – pentru cei ce doresc sa exploreze Franța și Regatul Unit offcamping aceasta este aplicația potrivită; cu peste 1000 de puncte de interes în ambele țări cu siguranță veți găsi ceva pe gustul vostru.

Camper Pro – special concepută pentru posesorii de vehicule recreaționale aceasta aplicație găzduiește peste 1100 de dealeri și magazine pentru rulote/autorulote in Europa și Marea Britanie.

Google Translate – o aplicație de traduceri care poate deveni foarte folositoare in călătorii pe alte meleaguri.

Din România

CampMap by CicoBella.ro – aplicație de campare on/Off camping, reprezentate RV, gazde etc.

RoCamping – aplicație gratuită pentru rulotisti și călători cu cortul, disponibilă pentru Android.

Echipa Rulote România vă urează călătorii minunate și în siguranță.